2009. január 26.

Egyetemes jótanács

Dagonya
Ha egyszer eszetekbe jut házat építeni, soha, de soha ne tegyétek ezt egy domb oldalára. Vagy a domb tetejére, vagy sík terepre építkezzetek, az a biztos.
Ha nincs más választásotok és domboldalba építkeztek (nem kell meredek domboldal, hajjjajj... jó lesz a lankás változat is) és kocsival szerettek járni, akkor:

a.) Használjatok sok betont
b.) Használjatok Lada Nivát, Land Rover Defendert, stb.
c.) Legyen a hátsó kertben egy traktor vontatási célokra
d.) Legyen legalább két 14 évesnél idősebb fiatok, akiket nem csoffadt geeknek neveltetek és szeretnek kocsit tolni
e.) egyéb

Ha azt nem fogadjátok meg, akkor a következő dolog történhet:
Este beállsz a megszokott helyedre a házad elé, majd reggel meglepve tapasztalod, hogy az elmúlt napok enyhe időjárása, az előtte való napok megfagyott csapadékét felolvasztotta és a gravitációnak hála odacsorgatta a kocsi alá, minek következtében annak haladásába (elindulásába) nehézségek adódnak.
Ezért aznap nem mész kocsival, aztán másnap sem, harmadnap sem... aztán tele lesz a tököd és megfogadod, hogy csakazért is kiviszed. Ekkor jöhetnek a gyerekek, szomszédok, haverok, bárki aki szeret dagonyázni. De ha este 9-kor tudatosul benned, hogy éjszaka nagy mennyiségű csapadék várható, akkor magadra maradsz a dilemmával, vagy tavaszig lemondasz az autóról, mert az addig biztos nem szabadul, vagy a kezedbe veszed az ügymenetet. Ekkor sem kell elkeseredni, ha jó a taktikád, akár már fél órányi harc után kiszabadulhatsz... És micsoda elégedettséget fogsz érezni, aludni is jobban fogsz a home-off-road után. És még csak ki sem kellett mozdulnod! (nem is tudtál volna, hehe)