2009. február 1.

Fordíts reptében!

Létezett már egy ideje a Google-nek egy online fordítóalkalmazása, amivel tetszőleges szöveget lehet fordítani a listában lévő nyelvekről oda és vissza. Természetesen magyar nélkül. Vigasztalásul volt nekünk egy webforditas.hu-nk, ami elég jól teszi a dolgát a magyar és egy csomó másik nyelv között.
Ez ma megváltozott. Bekerült a Google Translate támogatott nyelvei közé a magyar is, így már semmi akadálya nincs annak, hogy a Google-ben is örömködjünk egy sort.(kuc-kuc)
Nem tehettem meg a világgal, hogy ne próbáljam ki elsők között-e szolgáltatást.
Első lépésben nézzük meg a felületet. Spártai, vagy lassan már mondhatjuk rá, hogy googlei. Írjunk be egy tetszőlegese oldalt, jelen esetben legyen ez a pamelaanderson.com...
És láss csodát, Pamela magyarul szól hozzánk!

Nézzük tovább, mert megy ez visszafelé is! Most a Teszkopoliszi kalandok lesz angol és lesz belőle "Teszkopoliszi adventures". Külön érdemes megfigyelni, hogy a fordított mondatok eredetijét is megmutatja, ha az egeret fölé igazítjuk. Ez aztán a gondoskodás! Ha a gép furán fordítaná a felhasználó rögtön megnézheti miből lett az a kusza mondat.Végül pedig akasszuk fel a hóhért fordítassuk le önmagát!
A legjobb funkció a végére maradt. Egy egyszerű scriptel, az oldaladban elhelyezheted ezt a fordítót, és a felhasználó kiválaszthatja, hogy milyen nyelven óhajtja olvasni a tartalmaid. Remélhetőleg a szolgáltatást hamarosan integrálják a Gmail-be is, és olvasgathatok héber hírleveleket is MAGYARUL.

Természetesen megtalálod a fordítót ezentúl a bal oldali oszlopban ... :-)