2007. augusztus 25.

Passport

Próbálta már valaki az msn-en használt e-mail címét másra cserélni, úgy hogy minden beállítása megmaradjon? (Lacus, természetesen rajtad kívül..)
Eddig nekem egy freemailes cím volt beállítva, de mivel azt már nem használom és a hotmail is kezd elég pofás lenni, úgy döntöttem készítek egy hotmailes címet és lecserélem arra. Ha jól rémlik hotmailes címnél még a beérkező levekre is tud figyelmeztetni. Ez kell nekem.
1. Készítettem egy hotmailes fiókot. Hihetetlen szerencsém volt, a vezeteknevem.keresztnevem@hotmail.com cím szabad volt. Nosza, regeltem.
2. Csereljük a címet. Hogy lehet? Senki nem tudja. Nosza google: eredménye a http://www.passport.com/
3. Bejelentkezem. Mondom cserélnék címet. Beírok mindent. Szolgáltatás átmenetileg nem elérhető. Anyád! Később visszatérek, eredmény: ezt nem lehet választani. Úgy nézett ki annyi az összes lehetőségem, hogy
a.) Megadok egy bármilyen meglévő e-mailt. (Beírtam, azt nem fogadta el)
b.) Létrehozok egy hotmailes címet (természetesen oda már hiába írtam, mert nekem már MEGVOLT)
Zsákutca.
4. Úgy döntöttem kitörlöm a szuper kis új címemet és akkor majd simán ITT újraregisztrálom, ha már nem lehet egy meglévő hotmailes címet használni. NONSZENSZ.
5. Belépek hotmailbe, törlöm a fiókot. Második nekifutásra meg is teszi nekem, és felhívja figyelmem, hogy ezt a címet most azért még megtartják nekem 120 napig, ha netalán meggondolom magam.... Bazdmeg.
6. Visszatérek passport.com-ra, a jó kis e-mail cím természetesen nem regisztrálható, de mivel kezdtem morci lenni beírtam egy kevésbé jót. Leokézom. Kész. Ennyi? Ha ennyi hát ennyi.
Az msn működik vele, jó jel. Se új jelszó, semmi.
7. Próbálok Live mailbe bejelentkezni, de csak harmadikra sikerül. Végül megnyugodtam, hogy létrehozta a postafiókot is. Igaz nem azt amit akartam, és a végén beleőszültem, de most most már örülhetek.
Ilyen amikor a kockák napja kalandosra sikerül?

2007. augusztus 24.

Haszon

A mai délutánomból kb. 2 órát szántam arra, hogy megvalósítsam a régi tervemet és készítsek egy komposztálót a kertbe. Az utóbbi időben egyre inkább kezd elhatalmasodni rajtam a környezettudatos életmód kényszere (már a kocsit is majdnem gazdaságosabbra cseréltem, rettenet!), aminek az egyik legjellemzőbb pontja, hogy nem szívesen szaporítom a szemetet olyan dolgokkal amit akár újra is hasznosíthatnák. Az egyik ilyen a kerti hulladék (fű, rothadt gyümölcs, stb), amit ha elkezdünk gyűjteni - 2 év alatt - tápanyagban gazdag, érett komposztot nyerhetünk. Mindezt minimális energiaráfordítással.
Mivel a komposztot a gyűjtés utáni éven állni hagyjuk a tökéletes eredmény érdekében ezért jövőre csinálni fogok egy másikat is. Megcsinálhattam volna most is a kettőt, de ráérünk, és így ennek a tapasztalatit felhasználva a másik még jobb lehet. (Tartósság, méret stb szempontjából)
A készítéshez az új szögeket leszámítva, csak a ház körül megtalálható faanyagot használtam fel. Ennek megfelelően 80%-ban használt laminált parkettából készült, ami lehet nem lesz szerencsés nagy mennyiségű csapadék esetében, de bízom benne kibír minimum két évet. Különleges szerszámokra sincsen szükség, kalapács kell, fűrész, más nem nagyon. Ha valaki nem túl béna, a derékszögek, és a lécek távolságai is megfelelően pontosak lesznek szemre. Az építmény stabil lett, látványra is kellemesen illeszkedik az udvarba.
Ajánlom mindenkinek akikenek kertje van, hogy szánjon rá egy délutánt az életéből és barkácsoljon magának egyet, nagy hasznát fogja látni!

2007. augusztus 23.

Koniec

Kb. fél órája egy fagyással elpusztult az asztali számítógépem. Újraindítás után se kép, -se- hang. Illetve hang az van, szakaszos sípolás. Gyanúm az ősöreg (Nvidia Geforce 4 MX 440) videókártyára terelődik, bár most nem volt kedvem foglalkozni vele, pedig kéne pár dolog a vinyójáról. Aggodalomra ad okot az, hogy anno a szívemnek kedves 650 MHz-es Athlonom is hasonló körülmények közt indult végső útjára, de ilyennel most nem idegesítem magam.
Ami elgondolkodtatott, mi lett volna ha ez pár évvel ezelőtt történik. Akkortájt a háztartásban csupán 1 gép volt, így nem tettem volna nyugodtan félre, hanem idegesen szedtem volna azonnal széjjel, hisz ha az egy gép elromlik akkor hello van. Most itt van a laptop, bekapcsoltam, szevasz. De még említhetném anyámék Compaq munkaállomását is, az is alternatíva lehetne.
Mivel szívhattam volna még? Annó a teljes levelezésem (kb fél - egy évvel ezelőttig) a gépen volt, a Thunderbird kezelésében. Vagyis ha nincs gép, nincsenek meg a leveleim. Ma már a Gmail szolgál ki. Hasonlóan nyugodtan vettem éppen ezért amikor egy programhiba után a TB elfelejtette az addigi levelezésem, hisz ott már ugyis csak régi dolgok voltak.
Dokumentumok: mivel több gépet használok a fontosak pendriveon vannak. Képek: na itt egy nagy hiányosság, mert ezek vegyesen vannak most, de a tanulság az, hogy ezt azonnal szinkronizálni és backuplni kell amint rendbejön az asztali gép. (Remélhetőleg háttértárnak semmi baja, egyébként súlyos hipertóniám lesz) Persze azóta sokminden változott, olcsó szélessávon netezek, a fontos digitális tartalmakat tárolok (Pamela Anderson fotósorozat nem volt az), és linux fut a gépen!:)
DE a lényeg amire ezzel rá szeretnék világítani: Te vajon fel vagy készülve egy hasonló műszaki hibára?

2007. augusztus 20.

Zirónia vs. Tanító néni

Matek órán a tanárnő kérdezi a diákokat:
- Ha három veréb ül a fán és egyet lelövünk, hány marad az ágon?
Pistike jelentkezik:
- Egy se, mert a többi elrepül.
- Hát ez így matematikailag nem helyes Pistike, de logikádat értékelem.
- Tanárnő! Én is kérdezhetnék valamit? Három nő fagyit eszik az utcán.Az egyik harapja, a másik nyalja, a harmadik szopja. Melyik a férjes asszony?
A tanárnő elgondolkodik.
- Hát amelyik szopja.
- Sajnos nem, hanem amelyiken gyűrű van, de a logikáját értékelem!

A tanitó néni kérdezi az iskolában a gyerekeket:
- Mi az, négy lába van, barna és az erdőben él?
- Medve! - kiabálják a gyerekek.
- Jó a gondolat - mondja a tanitó néni -, de lehetne őzike is!
A tanító néni folytatja:
- Mi az, zöld, fűben van és ugrik?
- Béka! - kiabálják a gyerekek.
- Jó a gondolat - mondja a tanító néni -, de lehetne szöcske is!
Ekkor Jancsika megkérdezi a tanító nénit:
- Mi az, amit ha a tanító néni a szájába vesz, akkor nagy és kemény,s mikor kiveszi, kicsi és puha?
A tanító néni hatalmas pofont kever le Jancsikának, de az csakfolytatja:
- Jó a gondolat, de lehetne rágógumi is!

(via hup.hu)